Dolgular veya dermal dolgu maddeleri yüz estetiği tedavileri için kullanılır ve cilde enjekte edilir. İstenmeyen kırışıklıkların görünümünü etkili bir şekilde azaltmak, yüzü kontürlemek ve hacimlendirmek ve cildi canlandırmak için tasarlanmıştır. Dermal dolgu maddeleri, vücutta doğal olarak bulunan bir madde olan hyalüronik asitten yapılır. Hyalüronik asit, hemen hemen tüm canlı organizmalarda doğal olarak bulunan bir şeker molekülüdür. Suyu bağlar ve eklem gibi vücudun hareketli kısımlarında yağlayıcı ve amortisör görevi görebilir. Besin maddelerinin taşınması ve derideki su dengesinin düzenlenmesi için de önemlidir.

 

Yüze dolgu uygulaması:

Deri içine ve deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu maddeleri; cillteki çukurları yok etmek, yüzdeki ince ve derin kırışıkları gidermek, yanaklara dolgunluk vermek, ince dudaklara hacim kazandırmak ve yara izlerini tedavi etmek amacıyla uygulanan maddelerdir. Cildin estetik görünüşümüzdeki etkisi büyüktür. insanlarda sosyokültürel gelişmelere bağlı olarak daha genç ve güzel görünme ihtiyacı artmaktadır. Tıpkı vücudumuz ve organlarımızın yaşlanması gibi deride yaşlanmakta ve bu yaşlanma sürecinde değişimler göstermektedir. Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu maddelerinden en çok tercih edileni hyalüronik asittir. Hyalüronik asit İnsan vücudunda zaten bulunan bir madde olduğundan vücut tarafından kolaylıkla kabul edilir. Cilt sağlığı için önemli bir madde olan hyaluronik asit kırışıklığı, ciltteki çöküklüğü ortadan kaldırdığı gibi aynı zamanda cildi besler. Doğru amaçlarla yapılan estetik girişimler bireylerin psikolojilerini, özgüvenini, iş ve sosyal hayattaki etkileşim ve başarısını olumlu yönde etkilemektedir.

Hyaluronik asitli deri dolgularının sıklıkla uygulandığı alanlar:

Burun ve ağız kenarı, kaş arası gibi kalın çizgilenmelerin yanında kaz ayakları, dudak üstü ve yanaktaki gibi ince çizgilenmeler için de kullanılır. Kırışıklık Tedavisi ile kombine edilerek yapılan uygulamalar ile daha iyi düzelmeler elde ediyoruz.

Dudak hacmini korumak ve dudağı şekillendirmek:

Dudaklar yaş ile hacmini ve şeklini kaybeder. Bu hacim kayıplarının düzeltilmesi yanında dudaklarda var olabilen asimetri, ince dudaklar hyaluronik asitli dolgular ile düzeltilebiliyor.

Yanak dolgunlaştırma:

Yaş ile beraber yüzdeki yağ ve kemik yapılarda oluşan değişimleri dolgu uygulamaları ile düzeltmek mümkündür.

Göz altı ışık dolgusu:

Göz altında oluşan çöküklük ve morluk bireyi olduğundan daha yorgun ve yaşlanmış gösterir. Göz altı ışık dolgusu ile daha dinlenmiş daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Deriye nem vermek için çapraz bağlı olamayan hyalüronik asitler ile uygulamalar yapıyoruz.

Yüze dolgu uygulaması nasıl yapılır:

Yüze dolgu uygulamasından önce anestetik krem sürülür. İnce iğne uçlu bir enjektör yardımı ile hyalüronik asit maddesi istenilen bölgeye enjekte edilir. Uygulama süresi yaklaşık 15-20 dakika olup; dolgu maddesi hemen etkisini göstermektedir.

Yüz dolgusundan sonra nelere dikkat etmeliyim?

Aşırı sıcak(hamam sauna solaryum güneşlenmek) ve soğuktan tedavi sonrası birkaç gün kaçınmak gerekir.

Yüze dolgu uygulmasının yan etkileri nelerdir?

Yüze dolgu uygulamasının yan etkileri oldukça azdır. Geçici olarak oluşabilecek şişlik morluk hassasiyet hızla geçmektedir.

Kullandığımız Diğer Dolgu Ürünleri

Policaprolakton (PCL, Akıllı Dolgu): PCL tıpta çok uzun yıllardır kullanılan geç eriyen cerrahi dikiş iplerinin ham maddesidir. PCL asıl etkisini yeni kollajen uyarımı ile göstermektedir. Özellikle yüz şekillendirmede ve derin kırışıklıkları uzun süreli düzeltmede tercih edilen bir dolgu maddesidir.

Kalsiyum Hidroksi Apatit (CaHA): Kalsiyum hidroksi apatit derin doku dolgu ürünüdür. On sekiz aya kadar etkinliği devam eden bir dolgu olması nedeniyle özellikle yüz şekillendirme ve derin kırışıklıkların düzeltilmesinde kullanılmaktadır.